ABOUT ME

ΜΠΛΟΓΚΕΡ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.

Γεια σας ταξιδιωτάκια!

Είμαι η Κατερίνα, μια γνήσια Κυπριοπούλα που ζει και αναπνέει για ταξίδια.  Η δίψα μου για εξερεύνηση σε χώρες μακρινές είναι άσβεστη και όσο περισσότερο ταξιδεύω, τόσο η ψυχή μου αναζητά καινούργιες εμπειρίες!  Πως ξεκίνησαν όμως όλα και πως κατέληξα στη δημιουργία αυτής την σελίδας;

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Λένε, πως το γονίδιο της περιπλάνησης (aka wanderlust gene) είναι κληρονομικό. Μάλλον αυτό θα ισχύει και στην περίπτωσή μου, μιας και προέρχομαι από οικογένεια «ταξιδιωτών». Ο πατέρας μου, επίσης λάτρης της περιπέτειας και συνοδός μου σε πολλές από τις εξορμήσεις μου, αποφάσισε να με μπάσει στον μαγικό κόσμο των ταξιδιών στην ηλικία των 12 ετών. Η πρώτη φορά που μπήκα σε αεροπλάνο λοιπόν, ήταν για να πραγματοποιήσω μαζί του ένα ταξίδι αναψυχής στην Ελβετία. Τα μάτια μου αντίκρισαν έναν εντελώς καινούργιο κόσμο και το μόνο που ήθελα ήταν να δω περισσότερα από αυτόν. Στην πορεία συνειδητοποίησα πως τα ταξίδια ήταν η καλύτερη μορφή εκπαίδευσης, τουλάχιστον για μένα. Έβλεπα τα πράγματα με διαφορετικό μάτι, ήμουν πιο ανοιχτόμυαλη και αντιμετώπιζα τον κόσμο με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι οι υπόλοιποι συνομήλικοί μου.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ #DWSQUAD

FAQ

FAQ

Σε αυτό το section θα λύσεις όλες σου τις απορίες που αφορούν την κοινότητα μας. Αν έχεις επιπρόσθετες απορίες επικοινωνησε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας. 

Χρειάζεται να πληρώνω κάποια συνδρομή για να είμαι μέλος της #DWSQUAD; 

Όχι δεν χρειάζεται να πληρώνεις καμία συνδρομή. Αυτή είναι μια ανοιχτή κοινότητα και μπορείς να λαμβάνεις μέρος στις εκδρομές μας χωρίς απαραίτητα να κάνεις εγγραφή. 

Μπορώ να πάρω μέρος σε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή με την ομάδα μόνος μου ή πρέπει να έρθω με παρέα;

Αυτή η κοινότητα έχει δημιουργηθεί ΕΙΔΙΚΑ για εσένα που δεν έχεις άτομα να σε ακολουθούν στα ταξίδια σου. Αν όμως θέλεις να έρθεις με την παρέα σου, μπορείς να το κάνεις. Γενικότερα προωθούμε το mingling ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, γι' αυτό είτε έρθεις μόνος είτε με παρέα, θα φύγεις με νέους φίλους. 

Κάνει αυτή η κοινότητα για εμένα; 

Η κοινότητα είναι ιδανική για εσένα, αν είσαι ένα άτομο με ανοιχτό μυαλό, θετική ενέργεια, ομαδικό πνεύμα, έτοιμο να ζήσει φοβερές περιπέτειες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αν δεν σου αρέσει να μοιράζεσαι εμπειρίες με τέτοια άτομα, τότε αυτή η ομάδα ίσως δεν κάνει για εσένα. Αν πάλι η γκρίνια είναι το δεύτερο σου χόμπι και δεν σου αρέσει to out of the beaten και ότι αυτό συνεπάγει, τότε πάλι αυτή η ομάδα δεν κάνει για εσένα. 

Ποια είναι η διαδικασία αν θέλω να ακολουθήσω σε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή της ομάδας; 

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις την φόρμα ενδιαφέροντος στην εκδρομή που σε ενδιαφέρει κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σου λύσουμε τυχόν απορίες σου. Αν αποφασίσεις να έρθεις τότε θα γίνει η ανάλογη πληρωμή για να μπορέσουμε να κάνουμε τις κρατήσεις που χρειάζονται και όταν συμπληρωθούν τα άτομα, θα γίνει ενημέρωση για το event/εκδρομή/ταξίδι μέσα από το γκρουπ chat μας στο Whatsapp. Στο chat θα λύνουμε απορίες που μπορεί να προκύπτουν και θα υπάρχει βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Για τα ταξίδια της ομάδας, κανονίζουμε και μία-δύο συναντήσεις για καφέ ή φαγητό για να γνωριστεί η ομάδα και για να δοθούν τα τελικά προγράμματα.  

 

Κάθε event/εκδρομή/ταξίδι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικούς κανόνες, βαθμό δυσκολίας αλλά και τρόπο οργάνωσης γι' αυτό θα ενημερώνεστε για αυτά, ξεχωριστά και θα σας παρέχεται βοήθεια σε κάθε βήμα. 

Στις εκδρομές και τα ταξίδια που υπάρχουν διαμονές, θα έχω δικό μου δωμάτιο; 

Αυτό που γίνεται συνήθως είναι πως μοιραζόμαστε το δωμάτιο με άτομα του ιδίου φύλου. Τα δωμάτια είναι επι το πλείστον δίκλινα με δύο ξεχωριστά κρεβάτια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τρίκλινα. Στην περίπτωση που μείνουμε σε hostel τότε θα κοιμόμαστε σε κοιτώνες όπου ο καθένας θα έχει το δικό του κρεβάτι. Αν συνοδεύεσαι τότε μπορείς να ζητήσεις να μείνεις με τον σύντροφο ή τον φίλο σου. Αν δεν νιώθεις άνετα να μοιράζεσαι το δωμάτιο, τότε μπορείς να ζητήσεις μονόκλινο. Αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε μονόκλινο τότε θα πρέπει να πληρώσεις την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση. 

Υπάρχει όριο ηλικίας;

Για να λάβεις μέρος στις εκδρομές εξωτερικού πρέπει να είστε άνω των 18 ετών, αλλά δεν έχουμε ανώτερο όριο ηλικίας. Αν και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες μας είναι μεταξύ 22 και 38 ετών, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ηλικίες που θέλουν να ζήσουν το περιπετειώδες στυλ ταξιδιού τύπου "flashpacking". Οι περιηγήσεις μας είναι ιδανικές για άτομα διαφορετικών ηλικιών που είναι έτοιμα να μοιραστούν ταξιδιωτικές εμπειρίες με άλλους ταξιδιώτες. 

Στις εκδρομές και τα events μας εντός Κύπρου, είμαστε ανοιχτοί και σε άτομα μικρότερα των 18 ετών, αναλογως, πάντα, της εκδρομής. Θα ενημερώνεστε για το κάθε event/εκδρομή ξεχωριστά. 

Υπάρχει βαθμός δυσκολίας στις εκδρομές;

Μερικές φορές, ναι και μερικές, όχι. Θα πρέπει να ενημερώνεστε για τον βαθμό δυσκολίας για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά. 

Ποιος είναι ο αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ταξίδι/εκδρομή;

Στα ταξίδια της κοινότητας έχουμε ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 12 και ελάχιστο τους 8.

 

Στις εκδρομές εσωτερικού συνήθως δεν έχουμε όριο αν και σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται (όταν για παράδειγμα υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα). Για κάθε ενδεχόμενο όμως, καλό είναι να ενημερώνεστε από την ξεχωριστή σελίδα που είναι αφιερωμένη σε κάθε εκδρομή/ταξίδι/event. 

Χρειάζομαι διαβατήριο για τα ταξίδια με την ομάδα; 

Αν το ταξίδι πραγματοποιείτε σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε ΝΑΙ. Θα χρειάζεστε διαβατήριο με ελάχιστη διάρκεια ισχύος τους 6 μήνες. Αν πάλι το ταξίδι είναι εντός Ε.Ε τότε μια καινούργια ταυτότητα θα κάνει την δουλειά.  Θα ενημερώνεστε για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά για το αν χρειάζεστε διαβατήριο. 

Χρειάζομαι βίζα για τα ταξίδια με την ομάδα; 

Αν η χώρα στην οποία θα ταξιδέψει η ομάδα το απαιτεί, τότε ναι.  Θα ενημερώνεστε για την κάθε εκδρομή/ταξίδι ξεχωριστά για το αν χρειάζεστε βίζα. Να σημειωθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο. 

Χρειάζομαι εμβόλια για τα ταξίδια με την ομάδα; 

Για κάθε χώρα ξεχωριστά θα παίρνετε σχετική ενημέρωση από την αρχηγό της ομάδας. Παρόλα αυτά σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε κι από μόνοι σας από το Κέντρο Εμβολιασμών της επαρχίας σας. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε εδώ